Trojaskolans årskurs tre på distans

Med anledning av att ett par bekräftade fall av covid-19 upptäckts i årskurs tre på Trojaskolan i Ryd, så införs distansundervisning från onsdag till fredag under vecka 18.

Eftersom ett par bekräftade fall av covid-19 upptäckts i årskurs tre på Trojaskolan i Ryd, har bildningsförvaltningen valt att i enlighet med den beslutade handlingsplanen, låta eleverna i den klassen ha distansundervisning onsdag till fredag under vecka 18.

En ny bedömning kommer att göras på fredag den 6 maj inför kommande vecka 19.

Uppdatering den 6 maj: Smittläget i region Kronoberg är fortsatt allvarligt och vi har nu ytterligare konstaterade fall av covis-19 i årskurs 3. Under rådande omständigheter har kommunen beslutat att låta eleverna på mellanstadiet prova distansundervisning redan på måndag och tisdag vecka 19. Årskurs 3 fortsätter med sin distansundervisning även vecka 19. Klasslärarna kommer att skicka ut information om upplägg och material till respektive klass. Om du har svårigheter med att ha ditt barn hemma, vänligen kontakta rektor.

Det kommer vara möjligt för de som önskar att beställa varm eller kall matlåda från skolköket via kommunens e-tjänst. Matlådan hämtas ut på baksidan av matsalen.  https://minasidor.tingsryd.se/

Vi hoppas med dessa åtgärder kunna stoppa den spridning som finns men också förbereda oss framåt för eventuella framtida åtgärder gällande distansundervisning.

Har du frågor så är du välkommen att höra av dig till Trojaskolan.

Emma Molin, rektor 0459-386 04
Mikaela Persson, skolsköterska 072-228 45 95