Trygghetsmätningen 2020

Den årliga trygghetsmätningen pågår för fullt. Har du fått den i din brevlåda, ta chansen invånarna har chans att berätta om sina upplevelser och påverka polisens och kommunens kommande arbete. I Tingsryds kommun är det 900 invånare som får enkäten. Fram till närmare mitten av oktober kan du besvara frågorna.

Polismyndigheten genomför årligen en trygghetsmätning där ett antal invånare får möjligheten att svara på frågor. Tingsryds kommun kommer ta del av resultatet och kommer använda det tillsammans med Polisen i det lokala brottsförebyggande arbetet.

Mats Trulsson, polisregion Syd.

– Det är viktigt för oss att många svarar på undersökningen. Resultatet av den lokala trygghetsmätningen är ett av de viktigaste underlagen vi har för att planera framförallt det brottsförebyggande arbetet och samverkan mellan polis, kommun och andra parter. Om du är en av de slumpmässigt utvalda medborgare som fått en enkät hemskickad hoppas vi att du tar dig tid att svara, säger Mats Trulsson, ansvarig för trygghetsmätningarna i polisregion Syd.

Undersökningen skickades ut den 12 augusti och avslutas cirka två månader senare. Resultatet presenteras i slutet av året.

Mer information från polismyndigheten via denna länk.