Urshultsbagarn utsett till årets företagare 2017 i bageribranschen

Årets Företagare 2017 i bageribranschen arrangeras av branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer i syfta att lyfta fram den eller de företagsledare som utmärker sig genom sitt ledarskap och som fört sitt företag till att utvecklas. Vinnare 2017 är Tobias Karlsson och Mikael Pettersson Engström från Urshultsbagarn i kommunen.

Utmärkelsen Årets Företagare i bageribranschen går till en företagare i bageribranschen som genom skickligt företagande lyckats utveckla företaget både avseende ekonomiska nyckeltal, exempelvis lönsamhet, tillväxt och rörelseresultat, och faktorer som mål och visioner, marknadsföring och strategi, profilering, ledarskap och medarbetarskap.

Förstapriset bestod förutom äran, bucklan och blommor av 50 000 kronor att använda för fortsatt utveckling av företagandet. Priset delades ut den 23 september på Sveriges Bageri & konditormässa i Stockholm.

- Vårt framgångsrecept är att vi vågar jobba med metoder på samma sätt som man gjorde förr men i en modern tappning, säger Tobias och Mikael. I dagens hårda konkurrens har vi valt en kompromisslös linje som innebär att vi gör allt från grunden från råvaror med kvalitet. En strategi som visat sig långsiktigt framgångsrik både i hantverket och
affärsmässigt.

"Tobias Karlsson och Mikael Pettersson Engström kombinerar det genuina hantverket med modern teknik och har år efter år uppvisat såväl en ökad omsättning som lönsamhet. Idag bedrivs bageriets verksamhet i toppmoderna lokaler med ett framsynt tänk för att aktivt säkerställa god kvalitet av både bakverken och i leveranssäkerhet. Personalen behandlas som den viktiga resurs den är och ett tecken på det goda ledarskapet och att medarbetarna trivs är att företaget visar upp en låg personalomsättning".

Vi säger stort grattis och önskar Urshultsbagarn ett stort lycka till i framtiden.

 

På bilden syns Tobias Karlsson ihop med Patrik Åkesson, Näringslivsutvecklare på Tingsryds kommun.