Utbildning i ansvarsfull alkoholservering

Utbildningen äger rum i Lessebo kommun den 8 april och startar 17:00.

Ansvarsfull alkoholservering är ett strukturerat arbete för att förhindra alkoholservering till ungdomar under 18 år och till märkbart berusade gäster på krogen. En ansvarsfull alkoholservering innebär långsiktiga positiva effekter på fyllerirelaterade problem.

Ansvarsfull alkoholservering har som mål och syfte att minska alkoholrelaterade skador och våld på och i anslutning till restauranger och krogar. Kommunerna Lessebo, Tingsryd och Uppvidinge ordnar gemensamt utbildning i ansvarsfull alkoholservering för er som innehar stadigvarande serveringstillstånd eller söker tillfälliga serveringstillstånd. All personal samt även andra intresserade är välkomna att delta. Utbildningen är kostnadsfri. Vi inleder kvällen med fika klockan 17.00, innan programmet tar vid.

Program

17.20 - Alkoholhandläggare från kommunen kommer bland annat att informera om alkohollagen samt tillsyn och hur vi arbetar med det.

18.00 - Räddningstjänsten informerar om brandsäkerhet och vad de kontrollerar vid en tillsyn.

18.30 - Polisen informerar om deras arbete med tillståndsgivning och alkoholservering och hur de arbetar med tillsyn vid alkoholservering.

Anmäl dig till utbildningen senast 5 april 2019 till alkoholhandläggare på telefonnummer 0470-410 00 eller mejla alkinbox@vaxjo.se. Utbildningen äger rum i Lessebo kommunhus.