Välbesökt på öppningsdagen

Närmare 30 barn och föräldrar kom när Tingsryds bibliotek tillsammans med Barnens bästa hade sin första träff med den öppna förskolan den 15 januari.

Tanken med verksamheten är att det ska vara en mötesplats där mammor och pappor får träffa andra småbarnsföräldrar och knyta nya kontakter samtidigt som barnen får leka och umgås tillsammans med andra barn.

Matilda Kjellson (tv) med sonen Vilmer och Hanna Henriksson med sonen Sigge, från Rävemåla.

Två mammor som passade på att komma på öppningsdagen var Matilda Kjellson, med sonen Vilmer åtta månader, och Hanna Henriksson, med Sigge också åtta månader, från Rävemåla.

Det är kul när något nytt öppnar och på biblioteket. Bra att få tips på läsning för så här små med mer inlevelse tänker jag, säger Matilda Kjellson.

Det är kul att möta andra föräldrar och barn och lokalen är fin, säger Hanna Henriksson.

Karina Wahlbeck med sonen Manfred

Karina Wahlbeck tog med sin son Manfred, sex månader, till den öppna förskolan.

Det känns bra att prata med andra föräldrar och dela erfarenheter gällande barn. Manfred får också träffa andra barn och för egen del är det bra att ta av mysbyxorna och klä upp sig lite.

Emelie Bengtsson, Louise EKman och Agneta Sjögren Carlberg från Barnens bästa som är initiativtagare och arbetar med den öppna förskolan på biblioteket i Tingsryd tillsammans med barnboksbibliotekarie Åsa Sjösten Lilja.

Det finns även möjlighet att både i grupp men också enskilt få stöd och uppmuntran i sin föräldraroll, tips och idéer kring livet som småbarnsförälder samt kunskap om barns språkutveckling.

Vi är jätteglada över den fantastiska respons som vi fått idag, det var så roligt att så många kom och vi känner oss väldigt nöjda med invigningen och hoppas att flera återkommer och nya dyker upp, säger Emelie Bengtsson, Barnens bästa.

Den öppna förskolan ska ses som ett komplement till andra föräldragrupper som finns redan finns etablerade runt om i kommunen.

När: tisdagar 09.00-11.00

Var: Tingsryds bibliotek (plan 2)

Vem: Familjer med barn i åldrarna 0 - 6 år

Bilder från öppningsdagen på öppna förskolan på biblioteket.

 

  

  

Sidansvarig: Utvecklingsavdelningen
Senast uppdaterad: 2019-01-15