Välkommen att prata miljöarbete på miljöfika

Viktigt att vi ger förutsättningar för att både lyfta fram och stimulera det positiva miljöarbete som görs av alla i Tingsryds kommun. Därför är du välkommen att anmäla dig till miljöfika den 21 november för att veta mer och dela med dig av erfarenheter.

Hållbara Hästkrafter, som tagit initiativ till "miljöfika" i kommunen, tror att det finns mycket miljöarbete som sker, men som inte är känt  eller kommer fram. Vi behöver hjälpas åt att lyfta fram allt som görs och dela med oss för att alla ska slippa att uppfinna hjulet var för sig.

Vi har även all anledning att stärka arbetet totalt sett i Tingsryd då vi i senaste miljöranking från Aktuell Hållbarhet, placerar oss först på 254:e plats av 290 kommuner i Sverige. Låt oss tillsammans försöka ändra på det. Sätt av de två timmarna för miljöfikat. Kom och lyssna på Magnus Pleijel om hur deras miljöcertifieringen har påverkat Nelson Gardens miljöarbete och företagets utveckling. Han har också installerat solceller på sin villa i Korpalyckeområdet. Hur mycket el har dom tillverkat åt honom och mycket annat är något han gärna vill visa upp. På Ecobränsles nya mack kan du köpa helt fossilfri diesel. Finns det fler mackar med fossilfri diesel i kommunen, det och mycket annat kommer att tas upp under morgonen.

Program

Kommunalrådet Mikael Jeansson öppnar miljöfikat.
• Magnus Pleijel berättar om Nelson Gardens miljöarbete.
• Magnus Pleijel berättar om solceller på Solrödsvägen i Korpalycke.
• Mackar med biodiesel i Tingsryd.
o Ekobränsle berättar om den nya biodieselmack på Plogvägen och om bränslet HVO.
o Preem berättar om mackarna utmed väg 30 och vid Lastbilcentralen samt om det svanenmärkta
biobränslet.
o Erfarenheter från användare av olika typer av biodiesel.
• Rundvandring i Nelson Gardens lokaler.
• Avslutning kl. 10.00.

Anmälan: Du anmäler dej till miljöfikat via mejl till rallymalte@gmail.com senast 16 november.

När: Onsdagen den 21 november 2018
Var: Nelson Garden, Lokgatan 11, Tingsryd
Tid: 8.00 – 10.00