Vi satsar extra pengar på barn och unga - 375 000 till föreningarna

Föreningar med barn- och ungdomsverksamhet som är anslutna till Riksidrotts-förbundet kan nu ansöka om extra bidrag. Tingsryds kommun delar ut 375 000 kronor i extra anslag 2021.

Bidraget kan ses som ett återstartsstöd efter de utmaningar som pandemin har medfört. Det totala beloppet som kommer att delas ut är 375 000 kronor. Varje förening kan ansöka om samma summa som de fick i kommunalt aktivitetsstöd i början av året.

Vi vet att många föreningar har haft det tufft under pandemin. Vi hoppas att stödet ska bli en morot för dem och ett sätt att jobba för att behålla sina medlemmar, locka nya och få tillbaka de medlemmar som eventuellt slutat under pandemin, säger fritidssamordnare Kenth Axelsson.

Kommunchefen Christer Kratz har fått i uppdrag att planera och genomföra satsningen i samråd med kommunstyrelsens arbetsutskott.

Kommunen går även i år mot ett starkt bokslut och vi kan därför genomföra några extra satsningar som den här. Det känns mycket bra, säger kommunchefen Christer Kratz.

Vi vet att deltagande i föreningsverksamhet motverkar risken för utanförskap. Därför känns det extra bra att kunna ge våra föreningar möjlighet att utveckla sin verksamhet riktat till våra barn och ungdomar, säger kommunstyrelsens ordförande Mikael Jeansson.

De föreningar som önskar ta del av pengarna kan ansöka via kommunens e-tjänstportal till och med den 12 december.