Vill du bidra till ett tryggare samhälle?

I går anordnade kommunen i samarbete med Polisen ett möte på Söderportkyrkan med våra lokala grannsamverkansgrupper. Det var cirka 35 engagerade deltagare som lyssnade på bland annat Scott Goodwin om hans polisarbete via Facebook. Deltagarna tog även del av varandras erfarenheter. Ett givande och inspirerande möte. En grannsamverkansgrupp utför genom kontaktkedjor, nattpatrullering med mera en övervakning i sitt respektive geografiska område för att förebygga brott.

Mikael Jeansson, kommunstyrelsen ordförande:

- Det är oerhört värdefullt med ideellt arbete som läggs ner av alla dessa människor som vill öka tryggheten och motverka brott. Utan dessa eldsjälar hade kriminaliteten varit på en helt annan nivå. Samarbetet med polisen är otroligt viktigt och vi hjälps åt, både via brottsförebyggande rådet och via våra grannsamverkansgrupper. Jag vill uppmana alla er som är intresserade eller nyfikna på att hjälpa till att gå med i en grupp eller rent av starta en ny grupp.

Vill du hjälpa till med detta i det område där du bor, kontakta någon av nedanstående personer för ytterligare information:

Almundsryd (sydöstra)   Ingemar Nilsson             ingemar.karsahult@telia.com

Boaryd                            Linda Albinsson              albinsson.linda@gmail.com

Linneryd                         Mats Karlsson                 obbetorp@gmail.com

Linneryd (Flålycke)         Åke Hermansson            akeflalycke@gmail.com

Tingsryd                         Jan-Olof Lundé               j-o.lunde@spray.se

Urshult                           Kjell Augustin               kjell@augustine.se

Väckelsång                     Lars-Erik Axelsson        koboy_lasse@hotmail.com

Älmeboda                       Roger Söderling            roger@ekoreklam.se

 

Vill du/ni starta en ny grannsamverkansgrupp, kontakta Stina Åkesson på Polisen så hjälper hon till med detta: stina.akesson@polisen.se