Vinnare i bildtävlingen 2019

Det är en aktiv hobbyfotograf som tog hem vinsten i Tingsryd kommuns bildtävling som genomfördes under sommaren 2019. Vera Filgers, från Bochum i Tyskland, utsågs till vinnare. Juryn föll för den känsla som bilden förmedlade, en stämning av ro i morgonljuset.

Vera Filgers tycker om att ta naturbilder och vinnarbilden togs en tidig morgon i somras.

- Solen började att stiga, färgerna var rosa. Det var mycket dimma och dagg i gräset. Det var alldeles tyst. Jag tog med mig kameran och gick ner till sjön. Ällsjön låg spegelblank, det var ett magiskt ögonblick med fina ljusförhållanden och jag tog flera bilder, säger Vera Filgers.

En av dessa skickade hon in och tack vare det så vann hon ett presentkort med lunch för två på Korrö, en blombukett och så ett exemplar av den kommande fotoboken.

- Jag blev verkligen överraskad när jag fick beskedet om att jag hade vunnit, det är en stor ära och jag blir glad av att dela med mig av mina bilder.

Vera och hennes man Friedhem kom till Tingsryds kommun första gången 1982. Sedan dess har de regelbundet varit här och hyrt boende. Men 2007 slog de till och köpte en liten stuga vid Ällsjön, det är också där som fotografiet är taget.

- Jag fotograferar året runt, men jag älskar nog mest att ta bilder på vintern när allt är fruset, säger Vera Filgers.

Hon har två hjärtan säger hon, ett hemma i Tyskland där det också finns skog och ett här i Tingsryds kommun.