Vuxenutbildningens nya lokaler i Tingsryd invigda

På tisdagen var det äntligen dags för invigning av Vuxenutbildningens nya lokaler i anslutning till Lärcenter och Wasaskolan i Tingsryd. Det innebär att hela verksamheten nu finns på en och samma plats.

Kommunstyrelsens ordförande Mikael Jeansson var på plats för att invigningstala och klippa bandet.

Vuxenutbildningen är oerhört viktig för oss som kommun. Tack vare den kan man i vuxen ålder få flera chanser att studera till något man inte visste att man ville när man var ung.

Därefter fick besökarna ta en titt i lokalerna som rymmer utbildning för barnskötare och elevassistenter samt vård- och omsorg. Eleverna visade också hur de olika momenten kan se ut genom att bland annat ta blodtryck och venprover.

Det har varit en lång väntan efter branden i Ryd. Men nu är jag väldigt glad att vi har all vuxenutbildning samlad i Tingsryd, säger Vuxenskolans rektor Tony Lundström.

Det var i december år 2020 som Vuxenutbildningens lokaler i Ryd totalförstördes i en brand. Under våren 2021 fattade politikerna beslut om att verksamheten fortsättningsvis skulle bedrivas från Tingsryd. Bland annat såg man fördelar att ha hela verksamheten på en och samma plats, både för elever och personal. Dessutom skulle utbildningen bli lika tillgänglig för alla elever, oavsett om de bodde i östra eller västra kommundelen.

Marica Johansson och Eva Olsson som studerar på vård- och omsorgsutbildningen sedan i våras är nöjda med de nya lokalerna. Vård- och omsorgsläraren Ingegerd Petersson håller med.

Det är jättebra här med ändamålsenliga lokaler och ljusa och fräscha utrymmen, säger hon.

Vuxenutbildningen i Tingsryd har omkring 600 elever. Du kan läsa mer om samtliga utbildningar här: Yrkesutbildningar - Tingsryds kommun

 

Kommunstyrelsens ordförande klipper bandet

Kommunstyrelsens ordförande Mikael Jeansson höll ett invigningstal och klippte bandet.

 

 

Elever visar hur man mäter blodtryck.

Eva Olsson, Marica Johansson, Murtaza Barati och Cleo Nuytten går alla vård- och omsorgsutbildningen. De visade besökarna hur man mäter blodtryck.