Workshop på biblioteket i Ryd

Biblioteket i Ryd bjuder in allmänheten till en workshop för att få tips och idéer på hur besökarna vill ha sitt bibliotek utformat i samband med den kommande ombyggnaden.

Kom och berätta hur du vill att Ryds bibliotek ska se ut i framtiden.

Träffa personal från biblioteket, bibliotekschef och representanter från Biblioteksutveckling Blekinge Kronoberg samt Hemslöjden Kronoberg.

  • Torsdagen den 31 oktober
  • 18.00-20.00
  • Biblioteket, Norra Hantverkaregatan 6 i Ryd

Vi bjuder på fika.

Biblioteket i Ryd har fått 450 000 av Kulturrådet och satsningen Stärkta bibliotek. Dessa pengar kommer vi att använda till att tillsammans med Hemslöjden Kronoberg förnya och renovera Ryds bibliotek.

Detta är en satsning inom Kreativa Rum som är ett utvecklingsprojekt som drivs av Biblioteksutveckling Blekinge/Kronoberg, Hemslöjden i Kronoberg och Slöjd i Blekinge.

Målet är att skapa tilltalande läs- och skaparmiljöer för barn och unga, öka antalet besökare och skapa nya arenor för slöjden. Med hjälp av slöjdens tänk kring material, teknik och hållbarhet får biblioteken ett nytt användande och blir inspirerade mötesplatser.

 

För att detta ska bli riktigt bra så vill vi veta vad våra invånare och de boende i Ryd önskar av det nya biblioteket. Det är viktigt för oss att få in deras input så att vi kan göra ett bibliotek som känns som deras egna.

Vad saknar de idag? Vad önskar de? Nu har de världens möjlighet att påverka framtidens bibliotek i Ryd.

 

Det är ett gammalt och otidsenligt bibliotek. Vi behöver ett bibliotek i Ryd som är mer rustad för dagens användare av bibliotek, mer öppet, flexibelt och kreativt, inspirerande och inkluderande.

Sidansvarig: Utvecklingsavdelningen
Senast uppdaterad: 2019-10-28