Yrkesdagen 2023 - både för elever och företag

Våren 2022 slog Yrkes-SM i Växjö rekord med över 22.000 besökande elever. Nu skapar Region Kronoberg och Växjö kommun en fortsättning – Yrkesdagen Kronoberg. Den 17–18 oktober 2023 blir det premiär för evenemanget där elever från hela länet återigen får uppleva, inspireras och testa olika yrken. Det är också ett evenemanget där företag kan inspirera framtidens arbetskraft.

Elever får testa drömyrken på Yrkesdagen

Evenemanget genomförs under två dagar i konserthuset i Växjö och riktar sig till årskurs 8, 9 och elever på Introduktionsprogrammen (IM). Klasserna gör besöket på skoltid och får möta en bredd av yrken och branscher. Yrkesdagen är en möjlighet för länets högstadieelever att få inspiration och stöd inför sina framtida studie- och yrkesval.

Förberedelserna för evenemanget är i full gång och anmälan samt bussbokning öppnar den 16 augusti på yrkesdagen.se. Allt är kostnadsfritt. Mer info finns på: https://yrkesdagen.se/

Visa länets elever var framtidens jobb finns

Yrkesdagen Kronoberg genomförs i konserthuset i Växjö och riktar sig främst till elever på högstadiet. Besökarna får möta en bredd av yrken och branscher som är uppdelade på olika områden i och runt konserthuset. Fokus är att eleverna ska få uppleva och lära sig om olika yrkesroller. Yrkesdagen är en möjlighet för dig att ge en attraktiv bild av din bransch, samtidigt som länets elever får stöd inför deras studie- och yrkesval.

Förberedelserna för evenemanget är i full gång. Visa ditt företags engagemang i en av de viktigaste framtidsfrågorna för regionen och landet. Intresseanmälan hittar du på: https://yrkesdagen.se/