Friluftslivets år - månadens tips

Nu är det dags att upptäcka all den fina natur vi har runt omkring oss! Under september vill vi tipsa dig om att besöka ett eller flera naturreservat.

September - Gilla friluftslivet

I Tingsryds kommun finns 22 naturreservat, varav fyra nya bildats sedan 2020. Kom ut i det härliga septembervädret för hitta platser du aldrig tidigare besökt, eller kanske för att återupptäcka gamla favoriter och se dem med nya ögon. Djupa skogar, blomstrande ängsmarker, porlande bäckar och mycket mer av den finaste naturen ska bevaras - för oss och för kommande generationer. Ett naturreservat är ett område med höga naturvärden som har extra stor betydelse för både växter och djur.

Läs mer på lansstyrelsen.se/kronoberg/besoksmal och leta upp ett reservat du vill besöka i Tingsryds kommun.

För att skydda naturen i reservaten finns regler för varje reservat. Det kan vara förbud om eldning eller krav på att koppla hunden under vissa perioder på året. Reglerna är till för att skydda naturen från störningar så att alla som besöker reservatet ska kunna njuta av en ostörd natur.

Beställ hem boken "Välkommen ut i Kronobergs natur"

Passa även på att kostnadsfritt beställa hem boken "Välkommen ut i Kronobergs natur" via vår e-tjänst. Inom några dagar har du den i din brevlåda. I boken finns information om 35 utvalda naturreservat som är väl värda ett besök.
I e-tjänsten kan du även beställa andra broschyrer för att få vägvisning ut i naturen i Tingsryds kommun.
minasidor.tingsryd.se/broschyrer

Välkommen ut i vår fantastiska natur!

Under sidan "Kultur, fritid och turism" samlas alla tips varje månad!
#luftenarfri #friluftslivetsår2021