Företagarfrukost 30 maj

Onsdagen den 30 maj ordnar Tingsryds kommun i samarbete med Vi Företagare och Ung Företagsamhet Kronoberg en frukostträff för näringslivet i kommunen och årets UF-företagare.

Kronoberg behöver nya företag, innovativa idéer och attraktiva äventyr och upplevelser som stärker tillväxttakten för näringen i regionen. Det handlar om att vara öppen för nya affärsidéer och satsningar, men minst lika mycket om att locka nya entreprenörer till regionen. Det handlar även om att stötta befintliga unga entreprenörer som vill ta nya steg för att utvecklas vidare.

Oskar Wijk från Destination Småland kommer för att kartlägga affärsmöjligheter samt trender inom regionens besöksnäring.

Under morgonen kommer vi att få lyssna på Majja Almqvists spännande resa från att ha drivit UF-företaget till att idag vara företagare och driva familjeföretaget Rinkaby gård. Vilka lärdomar och utmaningar har hon stött på under hennes resa. Majja är idag 25 år gammal och vann nyligen pris som Årets Landsbygdsentreprenör, men hennes entreprenöriella resa har bara börjat. Hon kommer ge sin syn på affärsmöjligheter och framtiden inom besöksnäringen.

På plats kommer även årets UF-företagare från Wasaskolan och Academy of Music and Business i Tingsryds kommun vara, som kommer att få ta emot sina åtråvärda UF-intyg. Det ska även delas ut stipendium av Tingsryds Handel till några av UF-företagarna.

Datum: 30 maj

Tid: 08.00-09.30 OBS! Ny tid.

Plats: Gibson Auditorium, AMB, Tingsryd

Anmäl dig HÄR