Välkommen till en workshop om smart sensornät för näringslivet

Projektet smart sensornät startades i Tingsryds kommun tillsammans med Wexnet 2020. Tekniken används redan av kommunen och i december ska den första workshopen med näringslivet anordnas.

Tingsryds kommun är en av de första landsbygdskommunerna i Sverige med en beräknad täckning av smart sensornät på över 80 procent. Användningsområdena och möjligheterna är många. Just nu använder Tingsryds kommun sensorer på vattenmätare, nivåmätare i vattendrag, livbojar, vid sjöar så att man alltid kan se aktuell badtemperatur och vid sydostleden för att räkna antalet passerande på cykel.

Målet med workshopen den 7 december är att näringslivet ska få lära sig mer om tekniken och börja använda sig av sensornätet i sina verksamheter.

- Genom att koppla upp sensorer i sensornätet finns det stora möjligheter att skapa nytta genom att effektivisera och automatisera verksamheter, säger Rose-Marie Svensson, näringslivsutvecklare i Tingsryds kommun.

Ni kommer att få lära er om hur sensornätet och tekniken fungerar, se praktiska exempel och tillsammans diskuterar vi möjligheter framåt. Utöver detta presenterar även Linneuniversitet och Wexnet ett projekt som syftar till att stärka små och medelstora företag med hjälp av IoT (Internet of Things).

Workshopen är kostnadsfri och varar mellan klockan 9 och 12 på Hotell Tingsryd. Efter workshopen bjuds deltagarna på lunch på restaurang Ladan i Tingsryd.

Anmälningarna börjar ramla in så säkra din plats genom att anmäla dig redan idag via länken: Anmäl dig till workshopen

Sista anmälningsdag är den 2 december.

Välkomna!