Nu bygger vi för medborgarna som ju blir allt fler och fler!!!

Kommunfullmäktige i januari tog så det slutliga beslutet som gav klartecken för vårt nya medborgarkontor!!!

Det är, som jag ser det, ett mycket angeläget och viktigt steg på resan mot att ge våra medborgare den snabbaste, bästa och mest korrekta servicen. Just bemötandet och om den första kontakten varit enkel, påverkar i avgörande grad hur man upplever handläggningen av sitt ärende. Ni kommer snart att kunna möta ett antal glada, engagerade och kunniga personer på medborgarkontoret som står beredda att svara på frågor och hjälpa till med ansökningar och i andra ärenden.

Måndagen den 24 februari vällde byggarbetarna in på kommunhuset och startade byggarbetet! Målsättningen är att kunna sjösätta vårt medborgarkontor under våryran den 26 april då kommunen samtidigt håller öppet hus. Alla är hjärtligt välkomna att besöka oss och själva få en bild av hur kommunen arbetar! Det kommer att vara litet stökigt i kommunhuset ett tag framöver men det hoppas jag ni kan ha överseende med!

Jag började vårterminen med ett mycket trevligt besök på Dackeskolans mellanstadium tillsammans med vår skolchef Yngve Rehnström. Jag fick bland annat träffa lärarkåren som informerade om sitt arbete och hälsade på i en skolklass som passade på att ställa många kluriga frågor om vad ett kommunalråd hittar på! Det mesta lyckades jag nog svara på….

Jag kommer under våren att besöka skolor och andra verksamheter i de olika kommundelarna. Jag uppskattar mycket att vara ute i våra olika verksamheter, det är viktigt och samtidigt mycket roligt. Besöket på Dackeskolan bekräftade helt klart bilden av att vi i Tingsryds kommun har en bra skola där eleverna trivs, är trygga och får god kunskap.

Arbetet med en ny Överskiktsplan för Tingsryd, som påbörjades officiellt under hösten, fortsätter. Närmast håller vi ett allmänt informations- och dialogmöte där ni alla är välkomna att prata om hur vår kommun ska och bör utvecklas i framtiden. Välkomna till Parken i Urshult på lördag den 1 mars!

Så slutligen vill jag berätta att vi nu fått siffror att glädjas åt! Vi blev fler invånare i Tingsryds kommun 2013! SCB har just släppt befolkningssiffrorna för år 2013 – vi är nu 12156 invånare i kommunen och har därmed ökat med 15 personer! Av de tre senaste åren har vi ökat under två av dessa! Fantastiskt roligt och ett konkret resultat av det målmedvetna arbetet med visioner och strategier för att öka kommunens attraktivitet och att skapa en positiv bild av kommunen. Det händer mycket i Tingsryds kommun och det ger resultat! Jag vill också ta tillfället i akt och hälsa alla våra nya kommuninvånare välkomna och hoppas att ni ska trivas!

 

Vänligaste hälsningar mitt i arbetet från

Patrick