Erbjuder coachningspaket för arbetssökande

Tingsryds kommun erbjuder ett coachningspaket för att stötta personer som har blivit uppsagda på grund av situationen med covid-19. - Vi vill ge stöd i att komma igång med jobbsökandet, något som kan kännas extra utmanande i en situation där arbetsmarknaden är påfrestad, säger Louise Holm, enhetschef för arbetsmarknad och integration.

Tingsryds kommuns arbetsmarknadsenhet kommer även att erbjuda stöd och hjälp med exempelvis ansökan till a-kassa och inskrivning på Arbetsförmedlingen.

- Coachningspaketet är ett paket där vi erbjuder fem samtal, inklusive ett kortare kartläggningssamtal, med olika teman. Individen har själv möjlighet att välja bort och välja extra stöd i ett visst tema, utifrån behov. Samtalen kan ske via
telefon, videomöten och fysiskt vid behov. Vi på arbetsmarknadsenheten arbetar under sekretess, berättar Louise Holm.

De förstå två samtalen handlar om planering och ansökningar.

- Samtalen planeras utifrån dina behov och intressen. Vi går igenom mål, delmål och taktik. Du får tips och råd i hur du kan utveckla ditt CV och personliga brev.

De två nästkommande träffarna fokuserar på olika vägar att hitta ett nytt arbete. Individen får exempelvis träna på att bli intervjuad. Sista träffen fokuserar på utbildning.

- Kanske vill du utvecklas ytterligare inom ditt yrke, eller kanske ser detta som en chans att byta karriär och kan få tips på aktuella utbildningar samt hur du går till väga för att få kontakt med en studie- och yrkesvägledare, säger Louise Holm.

Här finns e-tjänsten där man anmäler att man vill delta i coachningspaketet:

https://minasidor.tingsryd.se/coachningspaket