Nu kan du få sms vid driftstörningar

Tingsryds kommun har nu börjat med en tjänst där kommunen skickar ut sms till medborgare vid olika driftstörningar.

- Det kan gälla VA-arbeten, vattenläckor, kokningsrekommendationer eller förändring av vattenkvalité. Vi vill snabbt kunna nå fram med informationen till medborgarna när de berörs av olika typer av driftstörningar, säger Carina Axelsson, VA-chef på Tingsryds kommun.

Tingsryds kommun använder sig av tjänsten UMS, unified messaging systems, som är en kostnadsfri tjänst för mottagaren. Genom tjänsten har kommunen möjlighet att skicka ut viktig information till medborgare som är boende i exempelvis ett visst område eller på en viss gata.

Om ditt mobilnummer är registrerat på din folkbokföringsadress i Tingsryds kommun får du ett sms om din fastighet/adress berörs av störningen.

- Har du ett fritidshus och inte är folkbokförd i kommunen, måste du registrera dig och den eller de adresser du vill ha information om. Det gäller även dig som använder ett företagsabonnemang och oregistrerat kontantkort, säger Carina Axelsson.

Om du vill kontrollera dina uppgifter, ändra eller lägga till telefonnummer eller avregistrera dig från att få utskick så går du in på länken: https://tingsryd.servicevarning.se.

Du kan läsa mer om utskicken HÄR.


Om du stöter på problem med att anmäla dig till tjänsten eller har frågor, kan du kontakta VA-enheten.

Linda Waern, administratör, 0477- 442 51, linda.waern@tingsryd.se

Niklas Ingmarsson, arbetsledare rörnät, 0477-442 54, niklas.ingmarsson@tingsryd.se