Filmen om Väckelsång

Filmen om Väckelsång är den första av sju filmer om våra tätorter i kommunen. - Målet med filmerna är att ännu fler ska upptäcka fördelarna med att bo här. Varje plats har sina unika förutsättningar och kvalitéer, säger Henrik Paulsson, utvecklingschef på Tingsryds kommun.

Arbetet med att marknadsföra tätorterna startade under våren 2019. Filmen som släpps officiellt idag, den 6 november, handlar om Väckelsång. Det är människorna på orten som själva känner platsen de lever på allra bäst. Därför är det deras berättelser som ska få stå i fokus. I filmen om Väckelsång berättar skolpersonal, företagare, invånare och föreningar om orten.

Det är viktigt för oss att människorna som själva bor och verkar på platsen ska få ge sin beskrivning. Väckelsång beskrivs som en plats att leva på med närhet till det mesta. Mycket finns på plats i tätorten och det som inte finns är det lätt att nå via bra kommunikationer. Naturen är fantastisk och orten har ett rikt och starkt föreningsliv, säger Henrik Paulsson.

Förutom en film ska varje ort även få en sida på kommunens hemsida. Här hittar man kort fakta och en beskrivande text om tätorten

Förhoppningen är att ännu fler ska se fördelarna med att bo i Tingsryds kom-mun. Här finns fortfarande hus och fint belägna villatomter till rimliga priser, säger Henrik Paulsson.

Under 2020-2022 kommer nya filmer att släppas löpande. HÄR finns filmen samt sidan med fakta om Väckelsång.

Sidansvarig: Utvecklingsavdelningen
Senast uppdaterad: 2019-11-06