Invigning av nyrenoverat biblioteket

Bibliotekschef Johan Vintén ser fram emot invigningen av de nyrenoverade huvudbiblioteket i Tingsryds kommun. - Det har helt enkelt blivit ett öppnare, mer flexibelt och ett mer inbjudande bibliotek, säger han.

 

Efter att ha varit stängt i drygt fyra månader, invigs äntligen det nyrenoverade huvudbiblioteket i Tingsryds kommun lördagen den 9 november.

En omfattande renovering har genomförts av det gamla biblioteket, där i princip allt invändigt i lokalerna har tagits bort. Lokalerna är nu betydligt ljusare och öppnare där barnavdelningen blivit mer definierad. Det finns fler studieplatser, enklare att tillfälligt ”flytta om” för att ge plats för olika möten och program. Dessutom har det blivit fler sociala ytor där samtal och möten kan ske.

Det har helt enkelt blivit ett öppnare, mer flexibelt och ett mer inbjudande bibliotek.

Under invigningen blir det en dag fylld av festligheter, uppträdande, workshops, rundvisning, tipspromenad, skattjakt, invigningstal, bubbel och plockmat.

 

Här är programmet:

  • 11.30 Haj- och manetworkshop med författare och illustratör Emmalill Frank.
  • 12.00 Officiell invigning av det nya biblioteket med tal av bibliotekschef Johan Vintén samt bildningsnämndens ordförande, Marie Fransson och ordförande i kommunstyrelsen, Mikael Jeansson.
  • 12.30 Rundvisning i biblioteket.
  • 12.45 Lansering av projektet Alla du - bara vi med utställningen Minnesburkar. Ett spännande sätt att berätta om ett minne.
  • 13.00 Duran & Mollan spelar och sjunger. På somrarna underhåller de med fartfylld allsång på Kalmar slott.
  • 14.30 Rundvisning i biblioteket.

Tipspromenad finns uppe hela dagen för de stora och spännande skattjakt för de mindre. Fina (bok)priser utlovas!

När:  lördag den 9 november
Tid:
  11.00-15.00
Plats: Skyttegatan 2 D, Tingsryd

Varmt välkomna!