Tingsryds kommun finns nu i Naturkartan

Naturkartan är en digital tjänst och karta som syftar till att visa upp möjliga leder och platser för människor som vill upptäcka vår vackra natur. Tjänsten används redan på många håll i Sverige och i omkringliggande kommuner och vi i Tingsryd är inte längre är en vit fläck på denna karta. Framför allt är det roligt att kunna erbjuda ännu bättre information, och förhoppningsvis inspiration, till både kommuninvånare och turister som söker en naturupplevelse här.

 

Naturkartan finns både som inspiration och planeringsverktyg via webben: www.naturkartan.se samt som app till telefoner. Den är gratis och laddas ner där appar finns. Det som är extra finurligt med appen Naturkartan är att du som användare enkelt kan navigera med hjälp av denna på din naturutflykt. Telefonens position visas nämligen, om du vill, på kartan vilket gör att det är lättare att hitta rätt utmed en längre cykelrunda jämfört med en klassisk karta i någon broschyr.

Tingsryds kommun publicerar nu en första version av denna guide som kommer att fyllas på med mer innehåll löpande. I denna version kommer innehållet finnas på svenska, men möjlighet finns att komplettera informationen på flera språk, vilket är vår långsiktiga ambition.

Vi önskar dig som läser detta en härlig sommar i Tingsryds kommun, och att du genom denna guide får möjlighet att upptäcka nya smultronställen att berätta om för vänner och familj!

PS. Gillar du att fotografera när du är på utflykt?! Vi tar tacksamt emot foton tagna längs våra cykelrundor och vandringsleder i guiden om du vill dela med dig av sådana. Skicka i så fall ett mail med dessa till turism@tingsryd.se.