Nu öppnas dörrarna för besök och matsalarna igen

Den 16 maj öppnar vi upp dörrarna på våra särskilda boenden i Tingsryds kommun igen. Dörrarna har varit låsta sedan coronapandemins början. De boende har kunnat ta emot besök under delar av pandemin men då har dörrarna varit låsta och besökare har tagits emot vid dörren på boendena.

- Nu ser vi glädjande en klar minskning av positiva fall i länet som gör att vi kan öppna dörrarna igen. Men vi har fortfarande regler för vad som gäller vid besök, säger Elsa Bengtsson, MAS i Tingsryds kommun.

Som besökare ska du vara helt symtomfri från förkylningssymtom och vid ingången spritar du händerna. Besöken sker i första hand i omsorgstagarens hem på boendet eller på säkra mötesplatser. Om avstånd av någon anledning inte kan hållas erbjuds du munskydd. Som besökare får man inte uppehålla sig i gemensamma utrymmen som exempelvis dagrummet och du får inte ha kontakt med personer som de inte ska besöka på boendet.

- Det är fortsatt lika viktigt att skydda våra sköra äldre och minska risken för smittspridning, säger Elsa Bengtsson.

Den 16 maj öppnar även matsalarna i anslutning till boendena upp för allmänheten.

- Det är väldigt härligt att öppna upp matsalarna igen. Men tänk på att stanna hemma vid symtom, även mildare förkylningssymptom, säger Elsa Bengtsson, MAS.