Vår kommun

Vår kommun

Skog, vatten, ängar och åkrar kryddar jämt fördelat Tingsryds kommun. Många upplever det som att de befinner sig i "det riktiga Småland". Röda stugor, trolska slingriga småvägar och vackra stenmurar är vardag för många kommuninvånare. Engagemanget, tron på att "det ska gå" och kärleken till hembygden är typiskt för Tingsryd.

Men Tingsryd erbjuder mycket mer än underbar natur. Det finns mycket att se och uppleva i kommunen. För naturälskare är kommunen ett eldorado. Fiskesjöar, cykel- och vandringsleder och naturreservat för att nämna några exempel. Under 2018 invigs nationalparken Åsnen och det är ett rekreationsområde för många.

Tingsryds ishockeylag TAIF och deras supportrar visar på styrka, inte bara när det går bra, utan också i motgång. Då det visar sig att hela bygden ställer upp för att rädda laget.

Skolorna har bra studieresultat, vi arbetar för att integrationen ska bli så smidig som möjligt. Kommunen arbetar dessutom för att underlätta för företag att etablera sig och att växa.

Det ska vara gemytligt att bo och leva i Tingsryds kommun, men det är också viktigt att vardagen fungerar. Därför ger låga huspriser, bra kommunikationer och tillgången till skolor, föreningsliv och möjligheten till arbete en klar signal om att Tingsryd är ett alternativ för den som söker att sätta ner sina bopålar.

Tingsryds kommun vill gärna att utflugna Tingsrydsbor tar sig en funderare på, när de till exempel ska bilda familj, att undersöka möjligheterna och fördelarna med att återvända hem till Tingsryd. Vi ser också gärna att nyanlända och nysvenskar bosätter sig i vår kommun, givetvis även från andra delar i Sverige. Vår kommun är ett bra alternativ i en turbulent värld, en plats där både gemenskap, trygghet och utveckling finns.

Sidansvarig: Utvecklingsavdelningen
Senast uppdaterad: 2017-12-21