Stipendier och priser

Stipendier och priser

Avdelning Stipendie Summa Mottagare
Kommunledning Stiftelsen Kinnevalds Häradskassa studie/stipendiefond Almundsryd ej fast summa - beslutas av kommitté Stipendier ska delas ut till skötsamma personer som är mantalsskrivna i Almundsryds församling som studerar vid lantbruks- lanthushålls- eller skogsbruksskolor.
Kommunledning Stiftelsen Kinnevalds Häradskassa studie/stipendiefond Urshult ej fast summa - beslutas av kommitté Stipendier ska delas ut till skötsamma personer som är mantalsskrivna i Urshults församling som studerar vid lantbruks- lanthushålls- eller skogsbruksskolor.
Bildningsnämnden John Nilsson stipendium 5 000 :- Tingsryds kommun delar årligen ut ett stipendium på 5 000 kr till fotografer filmare eller dokumentalister skrivna i Tingsryds kommun och som verkar i John Nilssons anda.
Teknik- och utvecklingsutskottet Kulturlandskapspris utmärkelse (ingen summa) Priset har delats ut sedan 1992 och är ett tack för värdefullt arbete med att hålla odlingslandskapet öppet. Priset delas ut till en person som äger eller på annat sätt ansvarar för mark i kommunen. Hembygdsföreningarna i kommunen har möjlighet att nominera kandidater.
Bildningsnämnden Stipendium för insatser mot rasism och främlingsfientlighet 5 000 :- Tingsryds kommun delar varje år ut (om lämplig mottagare finns) ett stipendium till den eller de som gjort något speciellt för att motverka rasism och främlingsfientlighet. Stipendiet är på 5 000 kronor och tilldelas en person/organisation/förening i vår kommun.
Miljö- och byggnadsnämnden Miljöpris 5 000 :- Miljö- och byggnadsnämnden delar varje år ut ett miljöpris för goda och framsynta insatser för miljön. Prisutdelningen sker oftast på Världsmiljödagen den 5 juni.. Priset kan delas ut till företag föreningar eller privatpersoner.
Miljö- och byggnadsnämnden Byggpris Priset är diplom och en plakett. Miljö- och byggnadsnämnden har sedan 2014 ett byggpris att dela ut. Priset kan delas ut för nybyggnad eller för vacker och smakfull yttre renovering.

Sidansvarig: Kansliavdelningen

Senast uppdaterad: 2022-06-07