God man

God man

Om god man

Överförmyndaren är politiskt tillsatt och har som uppgift att beskydda personer som inte själva kan ta till vara sin rätt att drabbas av rättsförluster. För den som har behov av hjälp medverkar överförmyndaren till att god man, förvaltare eller förmyndare utses. I de flesta fall är det tingsrätten som bestämmer om god man ska utses. Överförmyndaren kontrollerar sedan att de utsedda personerna fullgör sina uppdrag på ett korrekt och bra sätt.

Från 1 januari 2019 samordnas överförmyndarverksamheten för kommunerna Alvesta, Lessebo, Tingsryd och Växjö i en gemensam organisation, Överförmyndarnämnden östra Kronoberg. Växjö kommun är värd för verksamheten.

Vill du bli en god man

Överförmyndarnämnden östra Kronoberg söker fler gode män till personer som har svårt att klara sin vardag själv. Som god man stöttar du i allt från vardagsekonomi till att hålla kontakt med myndigheter. I gengäld får du erfarenhet och meriter inom vardagsjuridik, en viss ekonomisk ersättning för ditt uppdrag och inte minst vetskapen om att du gör en viktig insats. 

Vi söker dig som har sinne för vardagsekonomi, är van vid myndighetskontakter och som vill hjälpa en medmänniska. Om du är ordningsam, har god organisationsförmåga och är bra på att bemöta människor kan du vara den vi söker. 

Läs mer och gör en intresseanmälan  

Sidansvarig: Kansliavdelningen

Senast uppdaterad: 2023-12-28