Fritid och stöd

Fritid och stöd

I LSS-insatserna bostad med särskild service för vuxna, ungdom och barn ingår även fritidsverksamhet och kulturella aktiviteter. Det hör till kommunens uppgift att verka för att det allmänna fritids- och kulturutbudet blir tillgängligt för personer som har rätt till LSS-insatser.

Målet för fritidsverksamheten i Tingsryds kommun är att erbjuda ett varierat utbud av meningsfulla fritidsaktiviteter där det allmänna utbudet av fritid och kultur utnyttjas, men när dessa anses otillräckliga även erbjuda anpassade aktiviteter.

Vi informerar om hur du kan ta del av olika kultur- och fritidsaktiviteter.
Längre ner på denna sida kan du läsa mer om Kompiskortet och Evenemangskalendern. 

Kompiskortet

Kompiskortet är en möjlighet för dig som har en funktionsnedsättning att tillsammans med en kompis ta del av olika aktiviteter och arrangemang. Kortet innebär att du betalar som vanligt medan din kompis följer med gratis eller till reducerat pris. Du bestämmer vem som följer med, det kan vara med vän, en släkting eller personal och det behöver inte vara samma person varje gång.

Ansök om kompiskortet och ta tillsammans med din kompis chansen att delta i aktiviteter och evenemang som över 30 lokala föreningar och företag anordnar för just er! 

Evenemangskalendern

I evenemangskalendern presenteras olika evenemang som ska äga rum för allmänheten. Det kan till exempel vara konserter, utställningar, bio, guidade turer och föreläsningar.

Ta en titt i kalendern och se om du hittar något som intresserar dig!  

 

Sidansvarig: Förvaltningschef

Senast uppdaterad: 2021-10-14