Om kompiskortet

Om kompiskortet

Kompiskortet är en möjlighet för dig som har en funktionsnedsättning att tillsammans med en kompis ta del av olika aktiviteter och arrangemang. Kortet innebär att du betalar som vanligt medan din kompis följer med gratis eller till reducerat pris. Du bestämmer vem som följer med, det kan vara med vän, en släkting eller personal och det behöver inte vara samma person varje gång.

Kompiskortet är ett initiativ från Tingsryds kommun med syfte att skapa bättre förutsättningar för personer som har funktionsnedsättning att ta del av kultur, fritids- och idrottsaktiviteter. Med Kompiskortet vill vi stärka och utveckla sociala nätverk, trygghet och förbättra hälsan genom ett rikare utbud av aktiviteter för dessa personer.

Kompiskortet, gratis entré för din kompis

  • Kompiskortet är för dig som har en funktionsnedsättning. Tillsammans med en kompis kan du ta del av olika aktiviteter och arrangemang.
  • Kortet innebär att du betalar som vanligt men din kompis är med gratis eller till reducerat pris. Det kan vara entré, träningsavgift och biljetter.
  • Du bestämmer själv vem som följer med till de olika aktiviteterna.
  • Kortet är personligt och gäller hos de arrangörer som anslutit sig till Kompiskortet. Kortet gäller i Kronobergs län.
  • När du ska använda kortet är det viktigt att du har det med dig för att kunna bevisa att din kompis följer med dig.
  • Du kan ansöka om Kompiskortet om du har din adress i Tingsryds kommun.
  • Att få kortet är gratis och efter du har skickat in din ansökan kontaktar vi dig när det är färdigt att hämtas ut. Du får också en lista på vilka föreningar och arrangörer som är anslutna till Kompiskortet.
    Listan uppdateras efterhand som fler arrangörer anmäler sig.

Sidansvarig: Utvecklingsavdelningen

Senast uppdaterad: 2023-08-17