Hjälpmedel

Hjälpmedel

Kommunen ansvarar för de flesta hjälpmedel som du kan behöva för att bevara din självständighet i det dagliga livet. Arbetsterapeuter och sjukgymnaster i kommunen bedömer och förskriver hjälpmedel till personer över 18 år. Bedömningen av hjälpmedelsbehovet är en insats som ingår i hemsjukvårdsavgiften. Hjälpmedlet skrivs ut till dig som ett lån. Då hjälpmedlet provas ut får du instruktioner, information och träning i att använda det. Du ansvarar för hjälpmedlet under lånetiden och det ska återlämnas när du inte längre behöver det.

Hjälpmedelsförrådet

Har du frågor är du välkommen att kontakta din arbetsterapeut eller sjukgymnast, telefonnummer finner du under kontakt. Du kan också kontakta hjälpmedelsförrådet direkt. I hjälpmedelsförrådet arbetar hjälpmedelstekniker som bland annat rekonditionerar och reparerar hjälpmedel som återlämnats. Hjälpmedelsförrådet är öppet måndag-fredag,10:00-14:00 med lunchstängt 12:00-12:30, ring gärna innan så ni vet att någon av hjälpmedelsteknikerna är på plats.

Hjälpmedelsförrådet finns på följande adress:

Strömgatan 1
362 31 Tingsryd

Önskar du hjälpmedel eller har du frågor?

Kontakta paramedicin ärendetelefon (arbetsterapeuter och sjukgymnaster)
Telefon: 0477 - 443 73
Telefontid: 08:00-09:00

Region Kronoberg har en hemsida med intressant information om hjälpmedel, se mer om detta under externa länkar. Under externa länkar finns också information från 1177.

 

Sidansvarig: Hälso- och sjukvårdschef

Senast uppdaterad: 2021-10-14