HBTQ-frågor

HBTQ-frågor

Har någon behandlat dig illa för att du är homosexuell, bisexuell, queer och/eller trans-person? Ibland är det svårt att föreställa sig ett liv som stolt och öppen hbtq-person. Har du utsatts för våld eller kränkningar av din familj eller andra släktingar. Hedersrelaterat våld kan förekomma i många olika familjer. Säkrare sex för dig som är bi, trans, bög, lesbisk, inte bestämt dig, flata, queer, intergender eller bara trött på heteronormen. Här finns det information för dig som är homosexuell, bisexuell, trans- eller queer och som vill ha stöd och andra att prata med.

Till barn- och elevhälsan kan du vända dig för samtal med en skolkurator eller skolsköterska. Under relaterat innehåll finns mer information.

Du kan också vända dig till kuratorn på ungdomsmottagningen i Tingsryd. Kuratorn finns på ungdomsmottagningen ojämna veckor på måndagar. Det är drop-in mellan 14.00-17.00, men du kan också boka tid via barnmorskorna. Telefon: 0477-79 48 96. Telefontid: måndag-onsdag 08.15-09.45 och torsdag 13.00-14.00.

På sidorna under externa länkar hittar du mer kunskap, råd, stöd och chattsidor som kan vara till hjälp för dig.

 

Sidansvarig: Områdeschef IFO barn och familj

Senast uppdaterad: 2021-10-14