Ilska och utbrott

Ilska och utbrott

Är det någon i din familj som beter sig riktigt illa när den personen blir arg? Eller känner du själv att du har svårt att kontrollera dig när du blir arg? Upplever du att ”det bara blir svart” och att du inte kommer ihåg vad som har hänt, när du blir riktigt arg? Då finns det hjälp att få både för den som blir arg och de andra i familjen.

  • Du eller din förälder kan då kontakta individ- och familjeomsorgen i kommunen och be att få prata med en socialsekreterare. Telefonnummer finns under kontakt.
  • Familjen kan också ta kontakt med barn- och ungdomskliniken i Växjö, telefonnummer 0470-58 61 10, vardagar 07.30 - 16.00. Hit kan kan barn, unga och deras föräldrar vända sig om det finns behov av stöd individuellt eller i grupp.
  • Om du som förälder vill prata med en annan vuxen så kan du vända dig till kontakterna som nämnts ovan eller till Föräldratelefonen på telefonnummer 020-85 20 00, samtalet kostar bara en markering. Du får vara anonym. Föräldratelefonen drivs av föreningen Psykisk hälsa. Du kan också vända dig till Bris vuxentelefon, på telefonnummer 0771-50 50 50, vardagar 11.00-1300. Samtalet kostar som ett vanligt telefonsamtal.

Under externa länkar hittar du sidor med mer information.

Sidansvarig: Områdeschef IFO barn och familj

Senast uppdaterad: 2022-03-24