Stress

Stress

Stress är en naturlig reaktion i kroppen, som är bra när du behöver göra något snabbt eller har bråttom. Men stressen kan bli ett problem till exempel om kroppen inte hinner återhämta sig efter att ha stressat eller om du är stressad fast du inte har bråttom.

Stress är den känsla som uppstår när du känner att du har för mycket att göra och för lite tid att göra det på, eller när du har för höga krav och förväntningar på dig. Som att du inte får tiden att räcka till för allt som ska göras i skolan samtidigt som du till exempel ska hinna träna, träffa kompisar, vara med familjen och hinna med olika fritidsaktiviteter eller jobba extra. När det blir för mycket stress kan du till exempel få svårt att sova och det känns som att tankarna bara maler runt eller kan du uppleva att du får svårt att andas.

Under externa länkar  finns mer information om stress, länkarna kan även vara bra för dig som är förälder om du är orolig att ditt barn är utsatt för mycket stress.

Under relaterat innehåll hittar du skolkuratorn och skolsköterskan på din skola som också kan hjälpa dig. Du kan också vända dig till kuratorn på ungdomsmottagningen i Tingsryd. Kuratorn finns på ungdomsmottagningen ojämna veckor på måndagar. Det är drop-in mellan 14.00-17.00, men du kan också boka tid via barnmorskorna. Telefonnummer: 0477-79 48 96. Telefontid: måndag-onsdag 08.15-09.45 och torsdag 13.00-14.00.

 

Sidansvarig: Områdeschef IFO barn och familj

Senast uppdaterad: 2021-10-14