Betala enkelt när du behöver ladda elbilen i Tingsryds kommun

Nu är det enkelt att betala avgiften när du behöver ladda elbilen i Tingsryd eller Ryd. Tingsryds kommun har slutit ett avtal med operatören Eways som står för driften av laddstolparna och administration av avgiftshanteringen.

I Tingsryds kommun finns fyra laddstolpar för elbil tillgängliga för allmänheten. Två av dessa finns på övre torget i centrala Tingsryd och de andra två på torget i Ryd. Nu har ett avtal slutits med laddoperatören Eways, som skapat enkla betalningslösningar för allmänheten.

Priset för att ladda bilen är 3 kronor/kWh. Du kan välja att köpa ett laddkort som du beställer via Eways hemsida eller att betala via appen Easypark. De instruktioner du behöver finns placerade vid laddstationerna.

Den 1 februari i år gav kommunstyrelsen kommunledningsförvaltningen i uppdrag att, i samråd med miljö- och byggnadsförvaltningen, ta fram förslag till en strategi med handlingsplan för utveckling av laddinfrastrukturen av laddbara fordon inom kommunen. Som en del i det gav Teknik- och utvecklingsutskottet i april månad ett uppdrag till kommunledningsförvaltningen att starta en upphandling av tjänsteoperatör för driften av laddstationerna. Eways vann upphandlingen och har under hösten fått igång betalningslösningen på de fyra stolparna i Tingsryds kommun.

Eways publika laddkarta hittar du HÄR.