Boende

Boende

Tingsryds kommun har 12 319 invånare (2021)  och är en landsbygdskommun med flera mindre orter; Tingsryd, Urshult, Konga, Väckelsång, Ryd, Linneryd och Rävemåla. I Tingsryds kommun har man nära till naturen och ändå tillgång till service på nära avstånd, så välkommen att flytta till landet!

Skog, vatten, ängar och åkrar kryddar jämt fördelat Tingsryds kommun. Många upplever det som att de befinner sig i "det riktiga Småland". Röda stugor, trolska slingriga småvägar och vackra stenmurar är vardag för många kommuninvånare. Engagemanget, tron på att "det ska gå" och kärleken till hembygden är typiskt för Tingsryd.

Det finns mycket att se och uppleva i kommunen. För naturälskare är kommunen ett eldorado. Fiskesjöar, cykel- och vandringsleder och naturreservat för att nämna några exempel. Under 2018 invigdes nationalparken Åsnen och det är ett rekreationsområde för många.

Inflyttarservice

Tingsryd behöver fler kommuninvånare och vi vill ta tillvara på den kraft som finns hos alla som flyttar till vår kommun. Som ny i Tingsryd, eller kanske nygammal återvändare, kan man behöva hjälp att hitta rätt.

Kontakta kommunens medborgarkontor på 0477-441 00 för att få hjälp med följande service:

  • Få en allmän rådgivning
  • Förmedla till rätt personer inom kommunens olika verksamheter
  • Kontakter till möjliga arbetsgivare
  • Förmedling till vår näringslivsutvecklare, rådgivning för att starta eget
  • Förmedling till det ideella föreningslivet
  • Möjlighet att delta på träffar för nyinflyttade

Sidansvarig: Utvecklingsavdelningen

Senast uppdaterad: 2024-02-06