Återvinningsstationer

Återvinningsstationer

På SSAMs återvinningscentraler kan du lämna det mesta du inte kan lägga i din soptunna. Du kan lämna dina gamla prylar både till återbruk och till återvinning.

I Tingsryds kommun finns det återvinningscentraler i Elsemåla, Rävemåla, Väckelsång och Ryd. Återvinningscentralerna är bemannade och det finns alltid personal på plats som kan hjälpa dig med din sortering. Du kan lämna till exempel grovavfall, farligt avfall och trädgårdsavfall.

På SSAM:s hemsida hittar du öppettider till återvinningscentralerna och information om vad du kan lämna på de olika centralerna.

Från och med den 1 jan 2024 är det SSAM:s ansvar att samla in förpackningsavfall. SSAM kommer dock inte att erbjuda en egen lösning 1 jan 2024, men är skyldig att ha en lösning på plats senast 1 jan 2027. Som en övergångslösning kommer fastighetsägare som samlar in förpackningsavfall idag att kunna välja bland entreprenörer för hämtning av förpackningsavfall, som SSAM har auktoriserat. Läs mer: Information till fastighetsägare om förpackningsavfall (SSAM:s hemsida)

Sidansvarig: Tekniska avdelningen

Senast uppdaterad: 2024-01-10