Wasaskolan

Wasaskolan

Wasaskolan stängd för elever - distansundervisning gäller

Från och med onsdag 18/3, är Wasaskolan stängd för elever. Detta är för att förhindra smittspridning. All undervisning är inställd under onsdagen för att personalen ska ha möjlighet att ställa om till digital undervisning. Från och med torsdag 19/3 kommer all undervisning tillsvidare att ske digitalt.

Informationsbrev till vårdnadshavare finns i ert SYV-klassrum. Information för respektive ämne, kommer lärarna att lägga ut i Classroom eller It´s learning.

Ordinarie schema gäller och det är närvaroplikt precis som vanligt, men lektionerna kommer att hållas via dator på olika sätt. Det är viktigt att ni är delaktiga och tar tillvara lektionstiden precis som om ni var i skolan. Olovlig frånvaro rapporteras till CSN även om undervisningen sker via distans.

Alla elever behöver ha med sig fungerande dator, laddare och läroböcker med sig hem. Lärarna finns på skolan men om man behöver komma och hämta något eller träffa någon, måste man boka en tid för alla dörrar kommer att vara låsta.

För hjälp med datorfrågor mejlar ni Eduard Walder, eduard.walder@tingsryd.se. Behöver ni hämta något mejlar ni er mentor och bokar en tid. Gäller det någon kurs mejlar ni undervisande lärare.

Frånvaro anmäls på samma sätt som tidigare.

Vi i Elevhälsateamet på Wasaskolan månar om att vara tillgängliga för dig som elev eller vårdnadshavare även under rådande omständigheter.

Vi nås enklast via telefon eller mail:

Specialpedagog Theodolinda Långh    
072-889 21 49
theodolinda.langh@tingsryd.se

Kurator Yvonne Nilsson
0477-444 75, 070-512 36 06
yvonne.nilsson@tingsryd.se

Skolsköterska Christina Källström
0477-444 87, 072- 517 15 97
christina.kallström@tingsryd.se

Studie- och yrkesvägledare Lina Hading
0477-444 74
lina.hading@tingsryd.se

Sidansvarig: Rektor Wasaskolan
Senast uppdaterad: 2020-03-25

Utbildningsministerns budskap till gymnasieelever som studerar på distans


Wasaskolan

Skolan med stort hjärta och många möjligheter!
Vi arbetar med modern pedagogik och moderna hjälpmedel, såsom egen bärbar dator eller CromeBook. Onsdagar är din flexibla dag. Våra elever trivs hos oss.