Wasaskolan

Wasaskolan

Nästa vecka går vi över till halvdistans på Wasaskolan. Det är viktigt att vi även fortsättningsvis håller oss till de rekommendationer FHM har.

Vi läser enligt följande schema:

Undervisning på skolan Undervisning på distans
v47, v49, v51 Åk1 + Åk3 Åk2 + IM
v48, v50 Åk2 + IM Åk1 + Åk3

Matbeställningen gör eleverna via länk https://minasidor.tingsryd.se/matbestbekr

Mer specifik information har gått ut till eleverna via Classroom.

APL

Endast IN18 genomför sin APL enligt plan. BF18 och VO18 läser enligt schema.

Inget Öppet hus

Skolan genomför inget traditionellt Öppet hus under hösten med anledning av coronapandemin. Istället erbjuds ett antal aktiviteter för elever i årskurs nio.

Informationskväll på Wasaskolan - OBS! Framflyttad till 14 januari

Välkommen till en informationskväll för föräldrar. För anmälan skanna QR-koden eller mejla studie- och yrkesvägledare Lina Hading, lina.hading@tingsryd.se.

När 14 januari (11 november inställd)
Tid 17.30
Var Wasaskolans aula

Skolan med stort hjärta och många möjligheter!

Wasaskolan arbetar med modern pedagogik och moderna hjälpmedel, såsom egen bärbar dator eller CromeBook. Onsdagar är din flexibla dag.

Vi erbjuder sex program, varav ett är det nystartade och spännande handelsprogrammet. Det är ett yrkesprogram för elever som är intresserade av att utbilda sig inom handel och besöksnäringen. De övriga yrkesprogrammen är barn och fritids- samt industriprogrammet.

Högskoleförberedande programmen är samhälls- , ekonomi samt teknikprogrammet. En liten extra notis om teknikprogrammet är att det finns en naturvetenskaplig inriktning som möjliggör båda världar.

Vår idé om gymnasiet handlar om att göra eleverna förberedda för en framtid i förändring genom kompetens och bra verktyg. Samtidigt som de skall ha kul och skapa goda relationer.

Det är en liten skola med stort hjärta, bra gemenskap och personal, ligger nära, alla elever blir sedda och såklart vår flexibla onsdag som är ett plus. Våra elever trivs här.

På grund av coronapandemin blir det inget Öppet hus i höst, men vi finns på kommunens hemsida och på Facebook om du vill veta mer. Annars tar du helt enkelt kontakt med oss via telefon 0477 - 444 70. Det går också bra att boka ett besök.

Välkomna!

Sidansvarig: Rektor Wasaskolan
Senast uppdaterad: 2020-11-30