Gratis bussresekort för ungdomar i sommar

Ungdomar födda 2006-2009 har nu chansen att resa gratis med buss på sommarlovet. Tingsryds kommun erbjuder dig som är folkbokförd och boende i kommunen, ett busskort som gäller dygnet runt 15 juni-15 augusti 2024. Du måste ansöka senast den 31 maj.

Ta sig till sommarjobbet eller fritidsaktiviteten? Åka till stranden eller kanske hälsa på mormor eller kompisen som bor en bit bort? Sommarlovskortet skapar stora möjligheter för ungdomar att röra sig fritt i länet. Resekortet kan användas i hela Kronobergs län på buss, Öresundståg och Krösatåg (SJ ingår inte).

Så gör du

För att få ditt resekort ansöker du via e-tjänsten med e-legitimation. E-tjänsten öppnar den 1 maj och du måste ansöka senast den 31 maj:  Beställning av sommarlovsbusskort - Tingsryds kommun

Om du saknar svenskt personnummer eller e-legitimation

Om du bor i Tingsryds kommun och är född 2006, 2007, 2008 eller 2009 men saknar svenskt personnummer eller bank-id, kan du skicka ett mejl till tekniska@tingsryd.se med namn, adress, skola, och klass.

Så får du ditt kort

  • Dackeskolan och Wasaskolans elever får korten på skolan innan sommarlovet börjar.
  • Om du är folkbokförd i Tingsryds kommun men går på friskola eller i annan kommun skickas kortet per post till folkbokföringsadressen.

Övrigt

  • Resekortet är personligt.
  • Borttappat kort ersätts ej.
  • För frågor om Sommarlovskortet – kontakta Länstrafiken Kronoberg.